«Θέλουν να σας κάνουν καλά. Αλλοίμονο, εκεί φτάνει ο παραλογισμός των λογικών. Καλά, δηλαδή να γυρίσετε πίσω, έξω στην τέφρινη πραγματικότητα, να ξαναδήτε πίσω με την κρίσι του ακέραιου μυαλού την πιο αβάσταχτη, την πιο αρμολογημένη αλλόφρονη λογική της ζωής που σκοτώνει την ανθρώπινη καρδιά. [...] Μα τι θα βάλετε στη θέση του οράματος εσείς οι λογικοί; [...] Καλοπροαίρετοι γιατροί μου, αν επιμένετε να με γιατρέψετε από κάτι, γιατρέψτε με από την λογική».

Ρώμος Φιλύρας από το δρομοκαΐτειο

Παρουσίαση "Σατυρικά γυμνά άσματα" στην εκπομπή "Εμμονές" της ertopen

Οι “ΕΜΜΟΝΕΣ” της ertopen, A’ Πρόγραμμα και η Νικολέττα Λιακοσταύρου σας παρουσιάζουν τον Κώστα Σφενδουράκη, ποιητή – στιχουργό με σατυρική διάθεση, ύφος και λόγο.
Στη γραμμή τρόλλεϋ Λαμπρινή-Τζιτζιφιές, ο Κώστας Σφενδουράκης “σωφάρει” με τον δικό του τρόπο, μέσα από μία εσωτερική διαδρομή τους επιβάτες της γραμμής 5 και περιγράφει με μία αιχμηρή, πολιτική σάτυρα την “ανθρώπινη βάσανον”.

Ο Βασίλης Λαγός “ντύνει” τα “Σατυρικά Γυμνάασματα” με ήχους που βγαίνουν από ένα σκοτεινό, βαθύ πηγάδι, ενώ η Άννα Γκούντρα τους αποκρυσταλλώνει θεατρικά και μελωδικά, για να αφουγκραστούμε την διαρκή αγωνία της κοινωνίας των ανθρώπων.https://www.youtube.com/watch?v=lygJtSOTbAA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου