«Θέλουν να σας κάνουν καλά. Αλλοίμονο, εκεί φτάνει ο παραλογισμός των λογικών. Καλά, δηλαδή να γυρίσετε πίσω, έξω στην τέφρινη πραγματικότητα, να ξαναδήτε πίσω με την κρίσι του ακέραιου μυαλού την πιο αβάσταχτη, την πιο αρμολογημένη αλλόφρονη λογική της ζωής που σκοτώνει την ανθρώπινη καρδιά. [...] Μα τι θα βάλετε στη θέση του οράματος εσείς οι λογικοί; [...] Καλοπροαίρετοι γιατροί μου, αν επιμένετε να με γιατρέψετε από κάτι, γιατρέψτε με από την λογική».

Ρώμος Φιλύρας από το δρομοκαΐτειο

Capo Di Faro


Η ύστερη αρχαιότητα μου,
τα μπάνια στο κανάλι μίας δυτικής μεγαλούπολης , χωρίς αναστολές.
Ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της απέχθειας στους νόμους της φαντασμαγορικής εξαθλίωσης που οπωσδήποτε για τους τσαρλατάνους των γκαλερί-χαμετυπίων είναι τεκμήριο σπουδής στο διάτρητο στομάχι μίας τέχνης.

Μ' άρεσαν τα συμπλέγματα των κάκτων στο κατα πλάτος παριζιάνικο και κατα βάθος ελληνικό δωμάτιο μου.Η αφαιρετική διακόσμηση ,τα προϊόντα του ανικανοποίητου εαυτού .Μπορούν ν'  ακουστούν οι ποικιλίες των αφροαμερικανικών χορωδιών στην αψίδα μίας εκκλησιαστικής παράστασης.
Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου σε χoρωδία , αλλά υπήρξα σίγουρα ένας αστάθμητος παράγων ,που μηχανορραφούσε την ανταρσία ενός σόλο.
Μικρές κουκίδες σχολιαρόπαιδων , φιντάνια γενναίων ανθυπασπιστών , μέτωπα φαλακρών βουνοκορφών και διδάσκαλοι των ανδραγαθημάτων μίας παλιάς σχολής ποδιών που χάθηκαν στο χιόνι.


Λάτρεις της εκκεντρικότητας και των παραδοξοτήτων  εσείς , σ' αυτήν την αυτοκρατορία των ελεύθερων κομψοτήτων και της χιλιοπλόκαμης καλαισθησίας  απο προσωπική βούληση και όχι λόγω υπηρεσίας και πίστης σ'ένα στερεότυπο , σε μία κοινωνία φασαρίας για το τίποτα ,
δεν έχετε στασίδι βρεί για να μας επιπλήξετε ,  για την χωρίς παράδοξες τούμπες θυμοβορά μας.


Ντόρα Βλάσση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου